Υλικά
  • Μακαρόνια (1 πακέτο)
  • Τόνος (1 κονσέρβα σε ελαιόλαδο)
  • Ελαιόλαδο (1 κουτάλια της σούπας)
  • Πράσινη πιπεριά (1 κομμένη σε καρεδάκια)
  • Σκόρδο (3 σκελίδες)
  • Ούζο (½ ποτήρι)
  • Ώριμες ντομάτες (3 ψιλοκομμένες)
  • Ρίγανη (1 κουταλάκι του γλυκού)
  • Ζάχαρη (1 κουταλάκι του γλυκού)
  • Καυτερή πιπερίτσα (1) ή λίγο μπούκοβο ή λίγη κάπαρη
  • Μαϊντανός (4 κλωναράκια)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας. Σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια και το σκόρδο. Σβήνουμε με ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και τα προαιρετικά υλικά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τις βρασμένες πένες στο τηγάνι με τη σάλτσα, τις ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.

 

Κ α λ ή   Ό ρ ε ξ η !!