Υλικά
- Πένες (1 πακέτο)
- Σπανάκι (½ κιλό)
- Κρεμμυδάκια (4 φρέσκα κομμένα σε ροδέλες)
- Φέτα τριμμένη (200 γραμμάρια)
- Άνηθο (1 μικρό ματσάκι)
- Κουκουνάρια (3-4 κουταλιές)
- Ελιές θρούμπες (10 χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο νερό να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να μαραθεί. Το σπανάκι δεν πρέπει να παραβράσει, γιατί θα χάσει το ζωντανό πράσινο χρώμα και τη γεύση του μαζί, 3-4 λεπτά είναι αρκετά. Αλατίζουμε ελάχιστα, προσθέτουμε τη φέτα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε ώσπου λιώσει η φέτα και γίνει η σάλτσα μας σαν κρέμα. Ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τις ελιές. Στραγγίζουμε τις πένες και τις σερβίρουμε με τη σάλτσα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.