Υγιεινές Συνταγές για όλους!
Ready 4 Change
Συνταγές
Γρήγορες και Εύκολες
Υγιεινές και Γευστικές
Ready 4 Change
Υγιεινά Πιάτα
πλούσια σε θρεπιτκά συστατικά και με ελάχιστες θερμίδες.
Ζυμαρικά Με Φέτα, Σπανάκι, Άνηθο Και Κουκουνάρια
Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο νερό να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να μαραθεί.
Ζυμαρικά Με Τόνο Και Ούζο
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας. Σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον τόνο σε μεγάλα κομμάτια και το σκόρδο.
Φακές Με Άρωμα Ινδίας
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεται το ελαιόλαδο και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο καθώς και το τζίντζερ, το κύμινο, το κάρυ κι την καυτερή πιπεριά. Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες.
Ρεβίθια Με Σπανάκι
Ζεματάμε το σπανάκι σε νερό με λίγο αλάτι, το στραγγίζουμε καλά και το κρατάμε στην άκρη. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε λίγη πάπρικα, το σπανάκι, το μαϊντανό και τα μαγειρεμένα ρεβίθια. Δοκιμάζουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν 15 λεπτά. Σερβίρεται χλιαρό.
Λαχανόσουπα Λεμονάτη
Σε μια κατσαρόλα (πλατιά χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη και το ξυλάκι της κανέλας. Συμπληρώνουμε στη σάλτσα νερό για να βράσει για περίπου 50 λεπτά ώσπου να χαλαρώσει η σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σούπα Με Σπανάκι, Ρεβίθια Και Σαφράν
Σε μια κατσαρόλα (πλατιά χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη και το ξυλάκι της κανέλας. Συμπληρώνουμε στη σάλτσα νερό για να βράσει για περίπου 50 λεπτά ώσπου να χαλαρώσει η σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά.
Λάχανο Με Χοιρινό Και Μαραθόσπορο
Σε μια κατσαρόλα (πλατιά χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη και το ξυλάκι της κανέλας. Συμπληρώνουμε στη σάλτσα νερό για να βράσει για περίπου 50 λεπτά ώσπου να χαλαρώσει η σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σολωμός Σωτέ Με Λαχανικά
Ρίχνουμε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι τα φιλέτα σολωμού που έχουμε αλατοπιπερώσει. Γυρίζουμε τα φιλέτα σε 3-4 λεπτά και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε κυβάκια ή λωρίδες τα λαχανικά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν και παράλληλα γυρίζουμε συχνά τα φιλέτα σολωμού. Σε περίπου 10-15 λεπτά το φαγητό σας είναι έτοιμο. Πριν τα σερβίρετε μπορείτε προαιρετικά να αρωματίσετε με άνηθο ή μαιντανό, καθώς επίσης και να τα σβήσετε με λευκό κρασί ή ούζο.
Σελινόριζα αλα πολίτα
Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις σελινόριζες. Τις κόβετε σε κύβους ή κυδωνάτες κι τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού να μην μυρίσουν. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζετε και τρίβετε στον τρίφτη το ξερό κρεμμύδι. Πλένετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.