Υλικά
- Χοιρινό μπούτι (1 κιλό κομμένο σε κύβους)
- Ελαιόλαδο (100 ml)
- Κρεμμύδια (2 ψιλοκομμένα)
- Λάχανο (1 μικρό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
- Λευκό ξηρό κρασί (80 ml)
- Ντοματάκια κονκασέ (250 γραμμάρια)
- Πελτέ ντομάτας ( 2 κουταλιές σούπας)
- Μαραθόσπορο (3 κουταλιές σούπας)
- Φύλλα δάφνης (4)
- Ξυλάκι κανέλας (1)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα (πλατιά χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη και το ξυλάκι της κανέλας. Συμπληρώνουμε στη σάλτσα νερό για να βράσει για περίπου 50 λεπτά ώσπου να χαλαρώσει η σάλτσα και να φύγουν τα πολλά υγρά.