Υλικά (για 6 άτομα):
  • 300 γρ ρεβίθια, μουσκεμένα για 8 ώρες
  • 40 γρ κουκουνάρια
  • 60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος (ή άνηθος ή βασιλικός)
  • ½ ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο (περίπου 5 κ.σ) , αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια και 1 λίτρο νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως να λιώσουν. Προς το τέλος, ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια ρευστή σάλτσα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα ρεβίθια με το κουκουνάρι και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε με την σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 15’. Η σαλάτα αυτή σερβίρετε κρύα.

 

Κ α λ ή   Ό ρ ε ξ η !!