Υλικά (για 4-6 άτομα):
  • 2 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα και σουρωμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ ρύζι Καρολίνα
  • Κύμινο (1 κουτ. γλυκού)
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι)
Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα βρασμένα και σουρωμένα φασόλια και ανακατεύουμε για 5-6’. Προσθέτουμε τα ρύζι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να γυαλίσουν οι κόκκοι του από το λάδι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Βράζουμε για 15’. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για άλλα 5’. Σερβίρουμε σε πιάτα και περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

 

Κ α λ ή   Ό ρ ε ξ η !!