Υλικά
- Λάχανο (1 μεσαίο κομμένο σε λωρίδες)
- Κρεμμύδι (1 κομμένο σε κύβους)
- Πατάτες (3 κομμένες σε κύβους)
- Πράσο (1)
- Καρότα (2-3 κομμένα σε ροδέλες)
- Ντοματάκια (3-4 από κονσέρβα)
- Ελαιόλαδο (150 ml)
- Χυμός λεμονιού (2)
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι ή επίσης 1 κουταλιά κάρυ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ώσπου να καλυφθείτε η επιφάνεια των λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.