Υλικά
  • Λάχανο (1 μεσαίο κομμένο σε λωρίδες)
  • Κρεμμύδι (1 κομμένο σε κύβους)
  • Πατάτες (3 κομμένες σε κύβους)
  • Πράσο (1)
  • Καρότα (2-3 κομμένα σε ροδέλες)
  • Ντοματάκια (3-4 από κονσέρβα)
  • Ελαιόλαδο (150 ml)
  • Χυμός λεμονιού (2)
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι ή επίσης 1 κουταλιά κάρυ
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό ώσπου να καλυφθείτε η επιφάνεια των λαχανικών. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Κ α λ ή   Ό ρ ε ξ η !!