Υλικά
- Σελινόριζες (2)
- Κρεμμύδι (1 μικρό)
- Φρέσκα κρεμμύδια (4)
- Καρότα (2 μεγάλα, ψιλοκομμένα)
- Ελαιόλαδο (3 κουταλιές)
- Άνηθο ή Μάραθο (1 φλιτζάνι τσαγιού)
- Λεμόνι (1, σε χυμό)
- Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις σελινόριζες. Τις κόβετε σε κύβους ή κυδωνάτες κι τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού να μην μυρίσουν. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζετε και τρίβετε στον τρίφτη το ξερό κρεμμύδι. Πλένετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε καλά και στη συνέχεια προσθέτετε τις σελινόριζες και τα καρότα. Συμπληρώνετε με χλιαρό νερό, ίσα να σκεπαστούν τα υλικά και τα αφήνετε να πάρουν βράσει. Αλατίζετε και αφήνετε το μίγμα να σιγαβράσει ώσπου να πιεί τα υγρά του. Τότε προσθέτετε τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε!!
Παραλλαγή της παραπάνω συνταγής, θα μπορούσε να γίνει αν προσθέσετε 1-2 φλιτζάνια ζεματισμένα κουκιά ή αρακά!