Υλικά
  • Φακές ( ½ κιλό)
  • Κρεμμύδι (1, τριμμένο σε τρίφτη)
  • Σκόρδο (3 σκελίδες)
  • Καρότα (2, ψιλοκομμένα)
  • Πατάτες (2, σε κύβους)
  • Τζίντζερ (σε σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού)
  • Καυτερό κάρυ (1 κουταλιά)
  • Κύμινο(τριμμένο, 1 κουταλάκι)
  • Δάφνη (2 φύλλα)
  • Ντοματοπολτές (1 κουταλιά)
  • Καυτερή μικρή πιπεριά (1)
  • Ελαιόλαδο (3 κουταλιές)
  • Αλάτι
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεται το ελαιόλαδο και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο καθώς και το τζίντζερ, το κύμινο, το κάρυ κι την καυτερή πιπεριά. Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες. Τα σοτάρετε γι 2-3 λεπτά. Συμπληρώνετε ένα λίτρο νερό. Όταν το μείγμα πάρει βράση προσθέτετε τον πελτέ, τη δάφνη κι τις φακές. Ανακατεύετε καλά κι όταν το μείγμα κοχλάσει, μετριάστε τη φωτιά, αλατίστε ελαφρώς κι αφήστε ν σιγοβράσει γι μια ώρα περίπου, μέχρι οι φακές ν χυλώσουν καλά. Αν χρειαστεί να συμπληρώσετε νερό, καλό θα ήταν πρώτα να το ζεστάνετε.

 

Κ α λ ή   Ό ρ ε ξ η !!