Υλικά (για 4 άτομα):
  • 6-8 φιλέτα μπακαλιάρου (ή πέρκας)
  • 3-4 πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμές
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.γλ ζάχαρη
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κόβουμε τις 2 ντομάτες σε 8 φέτες. Κρατάμε και 8 φέτες πιπεριά στην άκρη. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις υπόλοιπες πιπεριές και σοτάρουμε για 2’. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κυβάκια ντομάτας, την ζάχαρη και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’. Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί σε μία στρώση, αλατίζουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και περιχύνουμε την μισή σάλτσα. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, απλώνουμε τα φιλέτα πάνω στις πατάτες και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Βάζουμε πάνω από το κάθε φιλέτο μια ροδέλα ντομάτα και μια πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και ψήνουμε για άλλα 30’.

 

Κ α λ ή   Ό ρ ε ξ η !!