
Σολωμός σωτέ με λαχανικά
Υλικά: Σολωμός (2 φιλέτα) Κολοκυθάκια (1-2) Πράσινη πιπεριά (1) Κόκκινη Πιπεριά (1) Κίτρινη πιπεριά (1) Πορτοκαλί πιπεριά (1) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ρίγανη Λεμόνι Προαιρετικά: άνηθο ή μαϊντανό Προαιρετικά: κρασί ή ούζο (για σβήσιμο) Εκτέλεση: Ρίχνουμε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι τα φιλέτα σολωμού που έχουμε αλατοπιπερώσει. Γυρίζουμε τα φιλέτα σε 3-4 λεπτά και από την... Περισσότερα

Σούπα με σπανάκι, ρεβίθια και σαφράν
Υλικά: Ρεβίθια (500 γρ) Σπανάκι (500 γρ) Δάφνη (1 φύλλο) Κρεμμύδι ξεφλουδισμένο (1 ολόκληρο) Σκόρδο (½ κεφάλι) Ελαιόλαδο (2 κουταλιές σούπας) Χωριάτικο ψωμί (2 φέτες) Σκόρδο (1 σκελίδα) Καπνιστό ζαμπόν (4 κουταλιές σούπας) Μαϊντανός (2 κουταλιές σούπας) Εκτέλεση: Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό για να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα... Περισσότερα

Σελινόριζα αλα πολίτα
Υλικά: Σελινόριζες (2) Κρεμμύδι (1 μικρό) Φρέσκα κρεμμύδια (4) Καρότα (2 μεγάλα, ψιλοκομμένα) Ελαιόλαδο (3 κουταλιές) Άνηθο ή Μάραθο (1 φλιτζάνι τσαγιού) Λεμόνι (1, σε χυμό) Αλάτι Εκτέλεση: Πλένετε και καθαρίζετε καλά τις σελινόριζες. Τις κόβετε σε κύβους ή κυδωνάτες κι τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού να μην μυρίσουν. Καθαρίζετε τα καρότα και τα... Περισσότερα

Ρεβίθια με σπανάκι
Υλικά: Ρεβίθια μαγειρεμένα (300 γραμμάρια) Φρέσκο σπανάκι (1 κιλό) Κρεμμύδι (1) Μαϊντανός Πάπρικα Αλάτι Εκτέλεση: Ζεματάμε το σπανάκι σε νερό με λίγο αλάτι, το στραγγίζουμε καλά και το κρατάμε στην άκρη. Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε λίγη πάπρικα, το σπανάκι, το μαϊντανό και τα μαγειρεμένα ρεβίθια. Δοκιμάζουμε το αλάτι και τα... Περισσότερα

Λαχανόσουπα Λεμονάτη
Υλικά: Λάχανο (1 μεσαίο κομμένο σε λωρίδες) Κρεμμύδι (1 κομμένο σε κύβους) Πατάτες (3 κομμένες σε κύβους) Πράσο (1) Καρότα (2-3 κομμένα σε ροδέλες) Ντοματάκια (3-4 από κονσέρβα) Ελαιόλαδο (150 ml) Χυμός λεμονιού (2) Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι ή επίσης 1 κουταλιά κάρυ Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά.... Περισσότερα

Λάχανο με χοιρινό και μαραθόσπορο
Υλικά: Χοιρινό μπούτι (1 κιλό κομμένο σε κύβους) Ελαιόλαδο (100 ml) Κρεμμύδια (2 ψιλοκομμένα) Λάχανο (1 μικρό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια) Λευκό ξηρό κρασί (80 ml) Ντοματάκια κονκασέ (250 γραμμάρια) Πελτέ ντομάτας ( 2 κουταλιές σούπας) Μαραθόσπορο (3 κουταλιές σούπας) Φύλλα δάφνης (4) Ξυλάκι κανέλας (1) Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα (πλατιά... Περισσότερα

Ζυμαρικά με φέτα, σπανάκι, άνηθο και κουκουνάρια
Υλικά: Πένες (1 πακέτο) Σπανάκι (½ κιλό) Κρεμμυδάκια (4 φρέσκα κομμένα σε ροδέλες) Φέτα τριμμένη (200 γραμμάρια) Άνηθο (1 μικρό ματσάκι) Κουκουνάρια (3-4 κουταλιές) Ελιές θρούμπες (10 χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Βράζουμε τις πένες σε άφθονο νερό... Περισσότερα

Ζυμαρικά με τόνο και ούζο
Υλικά: Μακαρόνια (1 πακέτο) Τόνος (1 κονσέρβα σε ελαιόλαδο) Ελαιόλαδο (1 κουτάλια της σούπας) Πράσινη πιπεριά (1 κομμένη σε καρεδάκια) Σκόρδο (3 σκελίδες) Ούζο (½ ποτήρι) Ώριμες ντομάτες (3 ψιλοκομμένες) Ρίγανη (1 κουταλάκι του γλυκού) Ζάχαρη (1 κουταλάκι του γλυκού) Καυτερή πιπερίτσα (1) ή λίγο μπούκοβο ή λίγη κάπαρη Μαϊντανός (4 κλωναράκια) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι... Περισσότερα

Φακές με άρωμα Ινδίας!
Υλικά: Φακές ( ½ κιλό) Κρεμμύδι (1, τριμμένο σε τρίφτη) Σκόρδο (3 σκελίδες) Καρότα (2, ψιλοκομμένα) Πατάτες (2, σε κύβους) Τζίντζερ (σε σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού) Καυτερό κάρυ (1 κουταλιά) Κύμινο(τριμμένο, 1 κουταλάκι) Δάφνη (2 φύλλα) Ντοματοπολτές (1 κουταλιά) Καυτερή μικρή πιπεριά (1) Ελαιόλαδο (3 κουταλιές) Αλάτι Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το... Περισσότερα