Υλικά:
- Φακές ( ½ κιλό)
- Κρεμμύδι (1, τριμμένο σε τρίφτη)
- Σκόρδο (3 σκελίδες)
- Καρότα (2, ψιλοκομμένα)
- Πατάτες (2, σε κύβους)
- Τζίντζερ (σε σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού)
- Καυτερό κάρυ (1 κουταλιά)
- Κύμινο(τριμμένο, 1 κουταλάκι)
- Δάφνη (2 φύλλα)
- Ντοματοπολτές (1 κουταλιά)
- Καυτερή μικρή πιπεριά (1)
- Ελαιόλαδο (3 κουταλιές)
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς και το τζίντζερ, το κύμινο, το κάρυ και την καυτερή πιπεριά. Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Συμπληρώνετε ένα λίτρο νερό. Όταν το μείγμα πάρει βράση προσθέτετε τον πελτέ, τη δάφνη και τις φακές. Ανακατεύετε καλά κι όταν το μείγμα κοχλάσει, μετριάστε τη φωτιά, αλατίστε ελαφρώς και αφήστε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου, μέχρι οι φακές να χυλώσουν καλά. Αν χρειαστεί να συμπληρώσετε νερό, καλό θα ήταν πρώτα να το ζεστάνετε.